Răspunsuri la întrebări

Pentru ce avem nevoie de jaluzele?

Funcția principală a jaluzelelor contemporane – regularea gradul de luminozitate în încăpere. Dacă să vorbim de ștorurile simple, ele sunt sau deschise sau închise. Jaluzelele permit stabilirea iluminării optimale.

Cum se aleg jaluzele potrivite?

O serie de întrebări apar și la alegerea jaluzelelor. Asortimentul larg, substanțial complică alegerea. Mai întîi de toate ar fi bine să vă hotărîți, pentru ce aveți nevoie de jaluzele. Dacă este complicat să faceți alegerea puteți apela la serviciile consultantului profesionist al companiei noastre. În așa mod vă veți economisi nu doar banii, dar și timpul Dvs

Cum să ai grijă de jaluzelele?

Nu în ultimul rînd sigur contează și îngrijirea jaluzelelor. Aici trebuie să ținem cont de materialul din care sunt confecționate jaluzelele. Acesta poate fi aluminiu, lemn sau plastic. Pentru unele modele este suficient curățirea lor doar cu o pînză umedă, sau aspirator. Dacă e să vorbim de jaluzelele verticale din pînză impregnată cu substanțe speciale. Aceste substanțe le oferă proprietăți antistatice, luminozitate și rigiditate. Ele nu absorb particulele de praf. Totuși după o perioadă de 5-7 ani necesită de a fi curățate. În unele cazuri soluția optimală este -  înlocuirea pînzei. Chiar și cea mai bună spălare poate duce la pierderea calităților antistatice ale jaluzelelor. În acest caz jaluzelele se vor întuneca și se vor murdări foarte repede. Totodată aceasta este o posibilitate perfectă de a înlocui desenul, care deja vă plictisește. Dacă vorbim de un model de jaluzele exclusiv, atunci putem apela la curățătoria chimică.

Verticale sau orizontale? Ce jaluzele să alegi?

Pe piață sunt prezente o gamă largă  de jaluzele atît orizontale cît și verticale. Fiecare își poate alege varianta optimală. Ambele tipuri de jaluzele sunt eficiente și își îndeplinesc funcțiile lor esențiale – perfect reglează gradul de luminozitate în încăpere. Mai mult ca atît, ele practic nu se deosebesc după greutate, preț sau modalitatea de instalare. Substanțial diferă doar construcția acestora. La alegere este important să țineți cont de destinația încăperii.

Spălarea jaluzelelor. Produsele își vor pierde aspectul atractiv?

Mulți sunt de părerea că după spălare, jaluzelele din pînză își pierd forma și exteriorul. Bineînțeles că spălarea jaluzelelor nu este cea mai optimală soluție de îngrijire. Sigur, aceasta permite să ne debarasăm de praf, dar în același timp pot fi afectate proprietățile antistatice ale pînzei. Substanțele performante cu care se prelucrează lamelele, vă vor permite pe durată îndelungată să uitați de curățare. Jaluzelele perfect resping praful. Totuși cu timpul curățarea lor este necesară. Varianta optimală – curățătoria chimică.

De ce mulți oameni aleg jaluzelele și refuză perdelele? Care este avantajul?

Este o alternativă perfectă pentru ștorurile clasice. Mulți nu se pot decide ce modalitate de curățare să aleagă. Jaluzelele moderne reprezintă o construcție simplă și fină. Mai mult ca atît la algerea corectă a materialului, ușor se reglează nivelul de iluminare. Este posibil de creat în încăpere orice grad de luminozitate. Datorită gamei vaste de materiale, clientul poate alege modelul, care cel mai bine îl va aranja după preț. Este posibil de a procura atît articole simple din plastic cît și jaluzele de elită din lemn sau pînze scumpe. Instalarea și îngrijirea jaluzelelor este foarte simplă. De menționat și faptul, că în cazul deteriorării unor lamele, se înlocuiesc doar acestea, dar nu integral jaluzelele. În același timp dacă e să vorbim de casele în stil clasic, cu mobilă veche și cu pardosele din parchet, totuși este bine să optăm pentru portiere. Ele se vor încadra mult mai bine în interior.

Foraj in ferestre din plastic atunci când instalați jaluzele. Se poate face acest lucru?

Este important și aspectul de ermeticitate la etapa montării. Mulți se întreabă dacă este posibil sfredelirea ramei din plastic. Legenda despre ermeticitate – nu este mai mult decît o inventare a vînzătorilor. Prin aceasta ei doresc să evidențieze aspectul tehnologic și prioritatea ferestrelor PVC. Este suficient să deschidem fereastra și să analizăm locul de fixare a mecanismului în partea frontală. De regulă el se fixează cu șuruburi. De aceea nu vă faceți griji, căldura nu se va pierde.

Se va împiedica cutia de rulouri? Este convenabil să deschideți fereastra?

De multe ori apar întrebări și cu privire la faptul dacă caseta jaluzelelor nu va crea obstacole la deschiderea ferestrei. În cazul, în care grosimea peretelui pînă la rama feresrei este mai mică de 4cm este posibilă apariția unor dificultăți. Fereastra se va deschide, dar nu complect. Dar aceasta va fi suficient pentru a putea aierisi încăperea, sau pentru a spăla fereastra din exterior.

Ce țări produc țesături pentru rolete textile?

Pentru confecționarea roletelor textile sunt utilizeazate pînze produse în Germania, Finlanda, Taiwan, Turcia sau China. Unele companii încearcă să prezinte marfa chineză, ca fiind marfă a celor mai renumite mărci europene. De aici și se explică prețurile exagerate. Este important de menționat că în ultimii ani marfa chineză s-a îmbunătățit semnificativ.